Tippek-ötletek

Ahány ház, annyiféle ablakfunkció és műszaki követelmény. A bizonytalanságot és helytelen választást elkerülhetjük, ha odafigyelünk a részletekre! Mik azok a tényezők amelyeket az ablakvásárlásnál fontolóra kell venni?


​Hő- hangszigetelési tényezők

  • Megfelelő profilválasztás
  • Megfelelő üvegválasztás (rétegszám, gáztöltés, speciális bevonat)
  • Légáteresztési tényezők


Szellőzés, melyeket többféleképpen megvalósíthatunk (pl. vasalatba szerelt résszellőzővel, tömítési síkban elhelyezett szellőzővel, esetleg tok és/vagy szárnyszerkezetbe szerelt résszellőzővel)


​Pontos méret és funkció megállapítás

A nyílászárók beépítésekor a legtöbb gond a hibás felmérésből adódik. Ez egy méretpontosítást jelent, melynek során pontos gyártási tokkülméretet kell meghatározni.

A szerelési hézag mérete általában 10-15 mm, de előre tisztázandó, hogy ennek eltakarása milyen módon történik majd, a vakolat takar-e rá, vagy takarólécet kell alkalmazni.

Fontos, hogy a párkányfogadó léc az ablak méretébe, vagy azon felül értendő.

A beépítetett nyílászáró üzemeltetése

Üvegtörés esetén a síküvegek pótlása elvégezhető házilagosan is, de a hőszigetelt üvegszerkezetek cseréjét szakemberrel kell végeztetni, a rendeltetésszerű használat és a műszaki jellemzők, teljesítmények megtartása érdekében.

Gyakori jelenség az ablakok üvegezésének belső felületén jelentkező páralecsapódás. Meg kell találni a módot a szellőzés megvalósítására – a mai rendkívül jól légzáró ablakok mellett is – úgy, hogy az a lakóknak se legyen kellemetlen. Az egyre inkább elterjedő részszellőzők legtöbbször megoldják ezeket a gondokat.

Egy „kellemes” meglepetés a hőszigetelő üvegezések külső felületének párásodása. Ez legtöbbször a hajnali órákban jelentkezik és fő oka a rendkívül jó hőszigetelés.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az alábbi elérhetőségeink egyikén keressen minket, vagy látogasson el bemutatótermünkbe!