Tanácsaink

Tanácsaink, kifejezetten azért, hogy Önt ne csapják be!

„Műanyag ablakok 5 kamrás profilból, K=1,4 üveggel, Roto vasalattal. Ingyenes felmérés, ajánlatkészítés! Korrekt munka, korrekt ár!”

Ha egy ilyen hirdetést lát, tudja-e, miről szól?

Amikor felhív egy ilyen hirdetést, úgy hiszi, hogy tudja, milyen termékről érdeklődik- valójában persze fogalma sincs róla.

Nem csak a hirdetések, hanem a cégek honlapjai is csak ennyi információt közölnek, természetes is, hogy a VEVŐ megelégszik azzal, ha ezeket az információkat közlik vele, és eszébe sem jut egyéb dolgok után érdeklődni.

Szerintem egy tisztességes ablakos legalább ennyi kérdést feltesz egy munkával kapcsolatban: 

 • Öt, hat vagy több kamrás profilból szeretné?

 • Egyszárnyú, vagy kétszárnyú legyen?

 • Ha kétszárnyú, akkor váltószárnyú vagy tokosztós?

 • Fehér, egyik oldalán fa hatású, vagy mindkét oldalán színes legyen?

 • Redőnyt szeretnének rá?

 • Esetleg fürdőszoba ablak lesz, és katedrál üveget is tegyenek bele?

 • Ja! Földszinten laknak, és nem túl jó hírű környéken, esetleg érdekli biztonsági kilincs, betörés gátló vasalat vagy ragasztott biztonsági üveg?

 • Szúnyogháló? Persze van, de a váltószárnyúnál nem tudják csak az egyik szárnyra készíteni. Muszáj lesz az egészre…

 • Az ablak beépítés után szigetelik a házat?

Soroljam még? Tudja, nagyon sok kérdés merül fel…

Persze azzal is tisztában vagyok, hogy bárhol megkérdezi, hogy mennyibe kerül egy 150X150-es ablak, azonnal mondanak rá egy számot. Méghozzá a legkisebb kimondható számot. A nyílászárós cégek meg vannak róla győződve, hogy Ön ÁRAT akar venni. Szerintem Ön NYÍLÁSZÁRÓT akar venni. 

Ön árajánlatért jelentkezik nálam, Én szeretnék ÁRUAJÁNLATOT adni Önnek.

Ha felhív egy ablakos céget, azonnal kap árajánlatot akár egy komplett családi házra is. Öt perc alatt. Erre lehet azt mondani, hogy gyors, de szerintem ez nem más, mint az igénytelen munkavégzés.

ÖN MEGTISZTEL KÉRÉSÉVEL, ÉN MEGTISZTELEM KORREKT, SZAKMAI TÁJÉKOZTATÁSSAL.

Az ablakos cégek zöme a legolcsóbb, legegyszerűbb megoldást diktálják és meg sem próbálják kideríteni, hogy Önnek valójában mire lenne szüksége. Ez az információ egy komoly döntéshez kevés.

Ön is tudja, hogy fontos a légkamrák száma, az üveg „K” értéke, hiszen tájékozódott. De ez nagyon kevés. Az ördög mindig a részletekben rejlik, ezért fontos, hogy ne hagyja magát becsapni, és főleg ne engedje át másnak a döntés jogát!

Hát én ezen szeretnék változtatni. Tudom, hogy még az átlagos vevő is sokkal igényesebb, mint amilyennek őt az ablakosok gondolják. Biztos vagyok benne, hogy Ön is elsősorban az elfogadható árú minőséget keresi, és nem a legolcsóbb terméket a piacon. Mindannyian hajlandóak vagyunk praktikus, energiatakarékos vagy biztonságos dolgokra pénzt áldozni – ha tudnánk a létezésükről. De annál kevés bosszantóbb dolog van, mint akkor megtudni, hogy néhány ezer forint többletköltséggel sokkal jobban is járhattunk volna, amikor már régen beépítették az ablakainkat, és utólag már késő… 

 

Egy piackutatás során az alábbi eredmény született:

„Elégedett volt-e az ablakos cég által nyújtott szolgáltatással?”

 • Igen, minden tekintetben: 18%

 • Igen, nagyjából: 12%

 • Nem, voltak hiányosságok: 64%

 • Brrrr: 6%

A statisztikai számokból látszik, ha Ön ablakot szeretne cseréltetni, akkor dupla akkora esélye van egy „kókler” céget kifogni, mint egy tisztességeset.

Nem szeretném a további statisztikával fárasztani, azt hiszem elég ha néhány, ezeknek az eredményeknek az alapján megszületett következtetést osztok meg Önnel:

Az „átlagos ablakvásárlók” kétharmadának akár olcsó, akár drágább terméket választ, gyakorlatilag fogalma sincs róla, hogy mit kap a pénzéért. Ön szerint okos dolog egy sokszázezer, esetleg millió feletti kiadást jelentő zsákbamacska?

Az ablak megrendelések 80%-a úgy jön létre, hogy a megrendelő plusz lehetőségként, kizárólag a jobb hőszigetelő képességű üvegről és 3-5 vagy 4-6 kamrás profilról kap tájékoztatást. A kérdőívet kitöltők (ablakvásárláson már túl levők) 80%-a az ablakcsere előtt, a nekik ablakokat szállító cégek képviselőitől, soha nem hallottak biztonsági ablakkilincsről, huzatzárról, színes profilokról, redőny előkészítés, taposható erkélyajtó-küszöbről, és egyéb kiegészítõkrõl.

A „problémás, garanciálisan hibás” ablakok megjavítása, cseréje, vagy egyszerű szárnyállítása, igazi kálvária a problémával szembesülőknek. Ezt a kálváriát szeretnénk önnek leegyszerűsíteni korrekt, szakmailag megfelelő tájékoztatásra. Az általunk elvégzett munkákért, illetve az általunk beépített termékek minőségéért garanciát vállalunk. A garancia érvényesítése bármiféle probléma esetén nem hónapokig tartó, idegőrlő vita eredményeképpen lesz általunk megoldva, hanem természetesen korrekt módon a lehető legrövidebb időn belül.

Az eddig remélem kiderült az Ön számára is, hogy egy árajánlat legfontosabb eleme, nem az „Összesen:” kezdetű sor.

Az ajánlatok végösszege alapján kiválasztani a győztest, az egyik legnagyobb baki, amit elkövethet!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az alábbi elérhetőségeink egyikén keressen minket, vagy látogasson el bemutatótermünkbe!